Wandelroutes in de buurt van Utrecht

Met de wandelgroep van Corenne Boeve wordt er drie keer in de week gewerkt aan het verbeteren van je conditie. Het is een uitstekende vorm van bewegen! Zo loop je je stijve rug en schouders weer lekker los. Nu we bijna allemaal thuiswerken, is een rondje door de wijk natuurlijk iets minder uitnodigend. Probeer deze routes eens. Neem lekker een boterhammetje en wat te drinken mee voor onderweg! 

Buitengebied van Driebregen-Rijsenburg
Afstand: 4,41 km
Startadres: Restaurant Klein Zwitserland

Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug leent zich prima voor een heerlijke wandeling. Je loopt hier door een uitgestrekt bosgebied waarin loof- en naaldbomen elkaar afwisselen. Inheemse soorten als berk, eik en beuk krijgen steeds meer ruimte, zodat het bos nog natuurlijker aan gaat voelen.
Omdat dode bomen mogen blijven staan en liggen, leven er vele insecten en vogels. Grote kans dat je tijdens het wandelen een specht hoort roffelen, op sommige plaatsen misschien wel een raaf. Terwijl je langs een van de open plekken in het bos loopt, heb je kans een van de vele haviken of buizerds langs te zien scheren.
Bron
 
Wandelen bij Lage Vuursche
Afstand: 8,65 km
Startadres: Zwarteweg, Lage Vuursche

Het dorpje Lage Vuursche vormt het startpunt van deze route. In dit plaatsje vind je verschillende monumentale huizen uit de 18e en de 19e eeuw en andere prachtige bouwwerken. De hervormde Stulpkerk in Lage Vuursche stamt bijvoorbeeld uit 1650. Het dorp wordt omgeven door de bossen van boswachterij De Vuursche, een gebied van 1200 hectare met kronkelpaadjes, statige oude beukenlanen en sparrenbosjes. Door dit gebied wandel je naar de stad Soest. Hier kun je onder andere een bezoekje brengen aan Museum Soest dat is gevestigd in een oud klooster uit 1868. In dit museum krijg je een beeld van de geschiedenis van Soest en Soesterberg en de leefgewoonten van de inwoners van deze plaatsen.
 
Bron
 
Polders bij Gouda en Plassen van Reeuwijk
Afstand: 17 km
Startplaats: Gouda
Start adres: Station Gouda Goverwelle
 
Het Groene Hart in optima forma!: polderlandschappen, weidse uitzichten, plassengebieden, water- en weidevogels in alle soorten en maten – dát is deze wandeling door de veenweidepolders bij Gouda en het Reeuwijkse Plassengebied. Terwijl de steden van de Randstad, de A12 en andere infrastructuur zo dichtbij zijn! Wandelend op een smalle polderweg langs de Plas zie je ook een boeiende melange van fraaie moderne (recreatie)verblijven, een enkel oud vissershuisje, en hier en daar een boerderij of boerderette – vroeger en nu, harmonieus door en naast elkaar.
 
Bron