Waar haal jij je beweging uit?

Hoe weet je of je genoeg beweegt? Wetenschappers hebben een lijst ontwikkeld met MET-waardes. MET staat voor: Metabool Equivalent van een Taak. Een maat voor de inspanning die je lichaam moet verrichten. Hoe zwaarder de inspanning, hoe hoger de MET-waarde. De minimale MET-score moet 450 punten zijn per week, maar meer is altijd beter! 

Chagerijnig? Ik niet...

Marijn de Vries schreef laatst een interessante column over naar buiten gaan. Elk woord wat ze schrijft is raak, maar ik werd het meest getriggerd door: ‘chagrijnige mensen komen niet buiten’.

Bewegen volgens de beweegrichtlijn

Hoe weet je of je voldoende beweegt? Wat we weten is dat bewegen en sporten goed voor je is, daar twijfelen we niet aan. Maar wat moet je doen om gezond te blijven? 

Wandelroutes in de buurt van Utrecht

Met de wandelgroep van Corenne Boeve wordt er drie keer in de week gewerkt aan het verbeteren van je conditie. Het is een uitstekende vorm van bewegen! Zo loop je je stijve rug en schouders weer lekker los. Nu we bijna allemaal thuiswerken, is een rondje door de wijk natuurlijk iets minder uitnodigend. Probeer deze routes eens. Neem lekker een boterhammetje en wat te drinken mee voor onderweg! 

Heb jij zorg gehad? Hoe vond je dat?

Zorgkaart Nederland is een campagne gestart om Zorgkaart en de zorgverleners beter in beeld te brengen.
Laat ook een waardering achter voor jouw ultieme zorgverlener!  

Thuiswerken aan de keukentafel?

Thuiswerken zorgt voor minder contact met je collega’s, maar ook voor een minder goed ingerichte werkplek én minder beweging. Fysiotherapeut Nathan Hutting gaf aan in het AD: “Veel mensen vervangen de reistijd die ze anders hadden door werktijd. Ook zijn pauzes korter en blijven sommigen achter hun pc zitten. Een slechte houding bestaat eigenlijk niet, maar veel te lang in een gespannen of dezelfde houding blijven zitten is niet goed. Als je met je laptop aan de keukentafel zit te werken, dan is het vragen om problemen”. 

Positieve contractvrije gezondheidszorg

Positieve gezondheid komt steeds meer in het nieuws. De grondlegster van het fenomeen, Machteld Huber, stond eind november nog met een groot artikel in de Volkskrant, over dat niet ziekte maar het vermogen om met levensuitdagingen om te gaan, de kern van zorg zou moeten zijn. Hiervoor zouden we ons meer met het leven en de natuur moeten verbinden. 
Deze filosofie omarm ik.